Bärget är gjort av sten

Ibland älskar jag trots allt att bo där jag bor. I NLT idag kunde man läsa om hur Ludvikapolitikerna försökt fuska sig till en nedläggning av högstadiet i Grängesberg, samt gamla, fantastiska Stallbackens skola här på Västra. Sossarna använde en beräkning på hur mycket elevantalet kommer minska de tio närmaste åren i Ludvika kommun som grund för att sätta in sin dödsstöt på Grängesberg. Beräkningen hävdade att elevantalet skulle minska med 1 100 elever de tio närmaste åren, en minsking med över 40%. De hade gjort alltihopa i ett Exceldokument.

Nu har en Gränges-sosse räknat manuellt, för hand, med hjärnan och beräknat att kommunen haft fel på 701 elever. I själva verket är den beräknade minskningen 399 pers. Och bara 18 mindre på Parkskolans högstadie i Gränges.

Kommunen: exceldokument. -1 100.
Gränges-sossen: för hand. -399.
De båda har använt sig av samma källor.

Och även om minskningen hade varit tre gånger så stor så är det ändå inte försvarbart att lägga ned högstadiet i Grängesberg och skicka alla till Ludvikaskolor istället. Det handlar helt enkelt inte om pengar, utan om ett strategiskt val att inte göra Grängesberg till den minst attraktiva staden i Sverige. För folk som aldrig varit här, förstås. Om man växt upp bland lavarna vet man att det inte finns ett mer hjärtligt ställe i hela världen.

Så. Avgå alla inblandade i årtiondets största svek mot oss.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0